zaterdag 1 februari 2014

DIY: Stay Weird shirt

Heerlijk niks doen of toch je weekend helemaal vol plannen? Bij mij verschilt het heel erg, maar ik houd er ook van om lekker niks te doen. Met niks bedoel ik geen verplichtingen, want hoe je het wendt of keert de tijd gaat altijd te snel. Je vindt altijd wel iets om te doen. Daarom een DIY. Het shirt met de tekst 'stay weird' heb je vast al wel eens voorbij zien komen. Volgens mij komt het originele shirt van Brandy Melville. 
Benodigdheden:
- Hempje/shirt 
- Textielverf/textielspray ( Ik heb ze gekocht bij Pipoos)
- Logo
- Transferpapier
- Strijkpapier(Ik heb het papier dat je vroeger gebruikte voor strijkkraaltjes)/katoenen zakdoek
- Oude krant


Stap 1: Het is heel simpel. Je begint met het logo Stay Weird op te zoeken. Ik zelf heb het logo van de website Weheartit.com gehaald. 

Stap 2: Vervolgens zet je die in een bestand en print je hem uit op transferpapier. Je bepaalt zelf hoe groot je hem wilt hebben. 
Let op: Het zijn woorden, dus zorg ervoor dat je de woorden in spiegelbeeld print. Als dit niet is gebeurd is het geen ramp. Dat had ik ook, maar dan moet je iets anders te werk gaan. Dit vertel ik je in de volgende stap.

Stap 3: Als je het logo hebt uitgeprint, knip je het uit. Ook al is het papier wit, je ziet de rand die erom heen zit wel. Dus knip zo min mogelijk rand mee.
Stap 4: Vervolgens pak je je hempje/shirt. Mijn hempje komt van de Primark. Het is slim om het hempje/shirt even aan te trekken en te bepalen waar je het logo wilt hebben. Omdat ik het originele shirt zo leuk vond, heb ik ook de tekst ondersteboven gezet. 


Stap 5: Nu ga je het logo erop strijken. Als je het logo al in spiegelbeeld hebt uitgeprint, leg je het met de letters naar beneden op het shirt, leg je een zakdoek of een strijkpapier erop en begin je te strijken. Achterop de verpakking staat hoe lang je het moet strijken. Meestal is het 2 á 3 minuten. Let er goed op dat je de hoekjes mee strijkt. Na dat dit is gebeurd, haal je voorzichtig het papier eraf. 
Andere stap: Als je het logo niet in spiegelbeeld hebt uitgeprint dan is er nog geen man overboord, je moet het alleen op een andere manier strijken. Dit heb ik ook gedaan bij mijn shirt. Je legt dan de letters naar boven. Je moet nu al wel het papier er af halen, je hebt dus nu alleen dat 'plakpapier' met de letters.  Legt je strijkpapier/oude zakdoek erop en begint te strijken. Nu is het hele logo erop gestreken.

Yaaah as me

Stap 6: Laat het logo voor de zekerheid nog even afkoelen. Ondertussen kan je alvast buiten een oude krant neerleggen en je textielspray uit testen. 

Stap 7: Nu kan je beginnen met sprayen. Ik wilde geen textielspray op de achterkant, dus legde ik er een krant tussen. Dit kan ook een stuk karton zijn, in ieder geval iets wat zorgt dat de spray er niet doorheen lekt. Spray zoals je het mooi vindt. Zelf vond ik een kleur overloop wel mooi. 

Stap 8: Klaar? Tevreden? Laat het drogen en daarna is het shirt ready to wear!


Simpel, maar leuker dan een wit hempje! 

Wat vinden jullie van het resultaat? 


7 opmerkingen:

Dankje voor je reactie♥