dinsdag 25 februari 2014

Inspiratie // Persoonlijke cadeaus - tips

Wat is nu leuker in de tijd van WhatsApp (of moet ik zeggen Telegram?), Skype, Facebook of kortom het 'Social media' tijdperk om een persoonlijk cadeau te krijgen? En dan bedoel ik niet een luchtje besteld op internet dat speciaal voor die persoon is bedoelt cadeau, maar een zelfgemaakt persoonlijk cadeau. Sinds vorig jaar, het jaar dat ik examen deed, geeft mijn vriendengroep vaak persoonlijke cadeaus aan elkaar. Ja, daar zit echt uren zwoegen in. Maar het is het wel waard! Ook omdat we allemaal een andere studie gingen doen in andere steden en we elkaar dus ook veel minder zagen is het nog leuker om zo'n cadeau te krijgen. 

Photography~♥☺ | via Tumblr

In deze post zal ik een aantal cadeaus noemen die we aan elkaar hebben gegeven en nog wat andere leuke ideeën.

Een fotoboek
memories
Dat is het eerste cadeau dat we hebben gegeven. In deze tijd wordt er makkelijk een foto geshared op Instagram, Facebook of Twitter. Deze foto's zijn meestal digitaal en wanneer worden er foto's afgedrukt? Daar moet je weer veel stappen voor zetten en een mens is liever lui dan moe. Vooral omdat je de foto's dan ook nog moet uitzoeken. Je computer staat vaak vol met duizenden foto's die allemaal hetzelfde zijn.
Maar het is wel leuk om een fotoboek te krijgen. Al helemaal leuk als iedereen er nog een persoonlijk verhaaltje bijschrijft met leuke, grappige, mooie of rare herinneringen aan die persoon.

Wat heb je nodig?
Een foto(plak)boek
Foto's
Fotolijm
Schaar
Persoonlijke verhaaltjes
Karton/Stiften/pennen/stickers/glitters/krantenknipsels(Alles waarmee je het wilt versieren)

Varianten

Een ... boek

Things I wanted to say but never did
Een variant op het fotoboek is een boek in het thema van de jarige. Om het te verduidelijken, een voorbeeld: Een vriendin studeert aan de Pabo en voor haar hadden we een lesboek gemaakt. Het verhaaltje was hier op aangepast. Het verhaaltje bij de foto ging namelijk over wat we van haar hadden geleerd. Het boek was in hoofdstukken verdeeld.

Een kookboek
Fancy Cookbook
Deze hebben we niet uitgevoerd, maar dit vond ik wel een leuk idee. Vooral voor iemand die veel van koken houdt. Je kan daar bijvoorbeeld je favoriete recept inzetten of je kan een verhaal schrijven met de ingrediënten die je nodig hebt om met diegene een leuke dag te hebben en vervolgens de dag beschrijven als een recept, dus door de ingrediënten te verwerken in je verhaal.

Een vriendenboek
good feeling :b
Een vriendin van mij had zelf een vriendenboek gekocht voor haar verjaardag en liet de gasten erin schrijven. Dat was ook een leuk idee! Gewoon lekker old school! Ik lees in ieder geval nog met plezier wel eens mijn oude vriendenboekjes door.

CD
Untitled
Een vriendin houdt heel erg van zingen en daar is ze ook goed in. Vandaar dat het idee van een CD maken wel erg leuk is. Op deze CD zet iedereen een liedje. Een liedje waarbij diegene leuke herinneringen heeft met de jarige. Bij een CD hoort natuurlijk een tekstboekje. In het tekstboekje kwamen de persoonlijke verhaaltje met uitleg waarom diegene het liedje had gekozen. Als kers op de taart gaven we haar een opname in een muziekstudio cadeau.

Filmpje

Cory♡♡
Als je niet zo van al dat fysieke geknip en geplak en gefreubel bent, dan is een filmpje ook leuk om te maken. Een idee is om foto's bij elkaar te zetten en daaraan tekst en een liedje toe te voegen.
Je kan ook denken aan een videoboodschap van verschillende vrienden en die bij elkaar zetten!

Liedje schrijven
Bday song with guitar Xx
Voor de creatievelingen onder ons het natuurlijk ook leuk om een liedje te schrijven over de jarige of over leuke herinneringen. Om het jezelf iets makkelijker te maken kan je de tekst schrijven op de melodie van een bestaand liedje.

Strip maken
<3
Dit heeft een vriendin ook een tijd gedaan. Voor iedereen die jarig was een strip gemaakt. Je moet hiervoor misschien wel iets van tekentalent hebben en een leuk verhaal verzinnen die bij de jarige past. Ze vroeg dan vaak aan ons of wij leuke dingen over die persoon wisten, leuke feiten of rare gewoontes. Vaak rolde er een leuke, hilarische strip uit.

Als je dit maakt met een vriendengroep legt iedereen meestal wat geld in. Deze cadeaus kosten meestal niet het totale bedrag, dus je kan er cadeaus bij kopen. Het leukste is natuurlijk als de cadeaus bij het thema passen, maar je kan natuurlijk ook gewoon geven wat diegene heeft gevraagd. De cadeaus die je erbij koopt zijn leuk, maar de persoonlijke cadeaus zijn, vind ik, het leukste! Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn door deze tips.

Geven jullie vaak persoonlijke cadeaus? Zo, ja wat geven jullie?5 opmerkingen:

Dankje voor je reactie♥